Otwarcie Odette to realizacja jednego z naszych młodzieńczych marzeń.
Tworzenie deserów, czekolad, lodów o wspaniałym charakterze, zarówno smakowych jak i ciekawych w konsystencji (teksturach).
Aby zapewnić Państwu wyjątkowe doznania smakowe wspólnie , na podstawie doświadczeń, wyselekcjonowaliśmy wysokiej jakości składniki z całego świata, z których przygotowujemy rzemieślniczo nasze produkty metodami zaporzyczonymi z technik gotowania. Lody, desery, torty, marmolady powstają na bazie autorskich receptur. Są podróżą przez intensywne, czasami zaskakujące, ale zawsze uwodzicielskie smaki.
Od lutego 2015 roku osładzamy życie Warszawy.
Nasza pierwsza pracownia i cukiernia powstała przy ul.Górskiego 6. Szybko stała się rozpoznawalnym adresem w Warszawie. W tym samym roku w pażdzierniku otworzylismy drugi lokal w budynku Cosmpolitan Twarda 4 przy placu Grzybowskim. Tym razem chceilismy połączyć Odette z druga naszą marką Blanca Tea. Tak powstała herbaciarnia Odette Tea Room. W ofercie oprócz standardowych produktów Odette jak desery, czekolady, marmolady znajdują się herbaty liściaste Blanca Tea - jest ich około 100 róznego rodzaju . Od zielonych japońskich , czarnych z Darjeeling czy Cejlonu po mieszanki herbaciane i ziołowe napary.
W listopadzie 2019 r. otworzylismy kolejną cukiernię na ul. Leszczyńskiej 12 , na Powiślu.
W tym samym roku przenieśliśmy pracownię ze Śródmieścia na Żerań i tak nasza przygodalem na ul.Górskiego dobiegła końca. Zmiana pracowni na wiekszą pozwoliła nam na uruchomienie produkcji lodów, które wprowadziliśmy do oferty latem 2021.
Wiosną 2023 otworzyliśmy cukiernie na Alejach Ujazdowskich 18 w pięknej kamienicy zaprojektowanej przez jednego z najwybitniejszych architektów warszawskich - Stefana Szyllera. Tym razem chcieliśmy otworzyć cukiernie sprzedającą nasze wyroby tylko na wynos. Otwierając nowe miejsce wprowadziliśmy do oferty również vienoiserie, czyli rogaliki, pani au chocolat, brioche i wiele innych wypieków.
Każdy produkt, który znajdziesz w naszych cukierniach powstaje według unikalnej receptury. Nigdy nie używamy gotowych baz , ani masowo produkowanych mieszanek. Nie używamy syropu glukozowo-fruktozowego , ani innych polepszaczy smaku. W każdej z naszych cukierni codziennie znajdziesz lady świeżych deserów, tortów i makaroników. Od niedawna w naszej ofercie pojawiły się lody.
Mamy obsesję na punkcie jakości naszych produktów, jak i składników do ich produkcji. Tak bardzo, że produkujemy sami od podstaw wszystko co tylko możemy . I tak wszystkie nasze praliny , pasty orzechowe są przygotowywane skrupulatnie przez zespół naszych cukierników.
RĘCZNIE PRODUKUJEMY WSZYSTKIE PÓŁPRODUKTY, KTÓRE TRAFIAJĄ DO TORTÓW, DESERÓW CZY LODÓW.
Zamiast korzystać z gotowych mieszanek do lodów, nasz zespół cukierników robi wszystko od zera.
Słony karmel, cookies, biszkopty, polewy i wszystko inne jest przygotowywane przez cukierników pod czujnym okiem Krzysztofa w Odette HQ - naszej pracowni na warszawskim Żeraniu.
Pieczemy własne biszkopty, wyciskamy sok z prawdziwej mięty czy werbeny cytrynowej, wszystkie galaretki tworzone są z prawdziwych owoców.Przygotowujemy własnoręcznie nawet pasty orzechowe.
Robimy wszystko najbardziej uczciwie jak się da , dokładając wszelkich starań , aby upewnić się , że produkty , które trafiają w Wasze ręce są wyjątkowe.
JESTEŚMY PASJONATAMI ( NA GRANICY OBSESJI) PROCESU TWÓRCZEGO.
Niezależnie od tego czy chodzi o wymyślanie nowych smaków, niestandardowych połączeń czy opakowań na nowe produkty .
Mamy nadzieję , że pokochacie nasze słodycze tak samo, jak my kochamy je tworzyć.
Kasia Zieniewicz & Krzysztof Rabek
Aby być na bieżąco z nowościami oraz promocjami!
Obsługa Klienta